Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-03@07:27:01 GMT

افتتاحیه‌های عکاسی و نقاشی در روز خلوت شهر

تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۶۳۸۹۵

افتتاحیه‌های عکاسی و نقاشی در روز خلوت شهر

به گزارش خبرنگار ایلنا؛ جمعه‌ها بهترین زمان برای گالری‌گردی است. این روزِ خلوتِ تهران که حالا با مصادف شدنش با روز مناظره خلوت‌تر هم شده، زمان بسیار خوبی برا مشاهده‌ی گالری‌های نقاشی و عکاسی است که امروز افتتاح می‌شوند. لیست زیر فقط تعدادی از این گالری‌ها را معرفی می‌کند:

نمایشگاه‌های عکاسی

گالری آرته: این گالری از روز جمعه ۲۲ اردیبهشت‌ماه ۹۶ میزبان نمایشگاه عکس‌های مارال اقبالی با عنوان «مادی» خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مارال اقبالی در بیانیه این نمایشگاه نوشته است: «مادی جانم حالا بعد گذشت سالی عکس‌هایت تنها نسخه‌ی عینی تو است که از دست داده‌ام! به هر عکست که نگاه می‌کنم انگار زمان متوقف شده و تو از تاریخ بیرون می‌آیی ولی در عین حال تمام عکس‌ها لحظه‌ای است که گذشته و من باز هم تو را از دست می‌دهم. خوشحالم که یکی از بزرگترین آرزوهای مرا واقعیت بخشیدی.

برای تمام روزهایی که کنارت بودم و راهی برای آرام کردنت نداشتم مرا ببخش شاید امروز جبران روزهای بی‌قراری‌ات باشد و باز برایت میخوانم:

میگذرم تنها از میان گل ها... گه به گلستان هاگه به کوه و صحرا... آرام بخواب مادی من.»

بازدید از این نمایشگاه تا روز جمعه ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۹۶ از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری آرته به نشانی تهران، ونک، خیابان ملاصدرا، بزرگراه کردستان جنوب، شیراز جنوبی، پایین‌تر از همت، بلوار علی خانی، ۲۰ متری گلستان، ۱۲ متری دوم، پلاک ۳ ادامه دارد.

گالری ژاله: یکتا درویش آثار ویدئوآرت، اینستالیشن و عکس‌هایش را در نمایشگاهی با نام «دیلیت» روی دیوار می برد.

یکتا درویش که تاکنون در دو نمایشگاه ویدئوآرت و پنج نمایشگاه گروهی شرکت کرده است، نمایشگاه دیلیت را ۲۲ اردیبهشت ماه افتتاح می‌کند.

او حدود ۸ سال در ورک شاپ‌های عباس کیارستمی شرکت کرده و در رزومه درویش، ساخت چند فیلم کوتاه و مشارکت در ساخت چند فیلم مستند و نیز شرکت در کارگاه‌های پرویز تناولی به چشم می‌خورد.

به نظر می رسد رویکرد نمایش آثار این گالری بیشتر به سمت هنر معاصر و نیومدیا باشد.

نمایشگاه دیلیت ۲۲ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۷ تا ۲۱ افتتاح می شود و علاقه‌مندان می‌توانند هر روز تا ۱ خردادماه از نمایشگاه بین ساعت ۱۵ تا ۲۱ در خیابان ایرانشهر، کوچه نوشهر، پلاک ۳ دیدن کنند.

گالری راه‌ابریشم: نمایشگاه گروهی عکس «انباشت» از عصر جمعه ۲۲ اردیبهشت ۹۶ در گالری راه ‌ابریشم‌ (شعبه پارک لاله) افتتاح خواهد ‌‌شد.

سالومه سوزنچی، سمیرا داورفرا، سحر مختاری، فرزین فروتن و آرمین عبدی هنرمندان شرکت‌کننده در این نمایشگاه هستند. انباشت دومین کارنمای مشترک این گروه است. اولین سری آثار در سال ۱۳۹۵ با عنوان «دَم» و براساس پروژه‌ی «تصویراتفاقی»، در گالری راه ‌ابریشم به نمایش در‌آمد.

نمایشگاه انباشت از عصر جمعه ۲۲ اردیبهشت در گالری راه ابریشم به آدرس: تهران، بلوار کشاورز، بین خیابان وصال و قدس، شماره ۲۱۰، ساختمان تکنوآجر، طبقه ۴ افتتاح شده و تا تاریخ ۵ خردادماه ۹۶ از ساعت ۱۶ تا ۲۰ برای بازدید علاقه‌مندان دایر است.

گالری زیرزمین دستان: نمایشگاه عکس های علی بهشتی با عنوان «نامحسوس» ۲۲ اردیبهشت در گالری زیرزمین دستان برپا می شود. این گالری در خیابان فرشته (فیاضی)، خیابان بیدار، شماره ۶ واقع است.

نمایشگاه‌های نقاشی

نگارخانه سایه: نمایشگاه انفرادی نقاشی نادره حکیم‌الهی با عنوان «پناهنده» در نگارخانه سایه برپا می‌شود. روی سیاه جنگ را همه می شناسیم اما تابلوهای این مجموعه گاه از امید به فردایی دیگر سخن می‌گوید. از غریزه بقا در حرکتی جمعی برای فرار از نابودی و قساوت و بیرحمی از میل رهایی از رفتن رسیدن ماندن و شروع نو می گوید.

این نگارخانه در نیاوران، خیابان جمشیدیه، خیابان امیدوار، کوچه آقاخانی، شماره سه واقع است.

نگارخانه بهنام دهش‌پور: این نگارخانه در روز جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ میزبان نمایشگاه گروهی شامل «آثار نقاشی» و «آثار نقاشی و حجم بر روی تخم شترمرغ» می‌باشد.

نمایشگاه آثار نقاشی شامل بیش از ۱۶ اثر است که در این نگارخانه به نمایش در‌می‌آید. در این نمایشگاه عبدی اسبقی، ف- اخلاقی، ترانه ابراهیمی، الیکا ابراهیمی قاجار، عالمه باقریان، مهناز پسیخانی، عبدالحمید پازوکی، پونه جعفری نژاد، هیرو شیخ الاسلامی، ناصر عزیزی، محمد هادی فدوی، نیلوفر قادری نژاد، رایکا میلانیان و فرزانه محجوبی آثار نقاشی خود را در قالب تکنیک‌های متفاوت به نمایش خواهند گذاشت.

نمایشگاه آثار نقاشی و حجم بر روی تخم شترمرغ نیز برای چهارمین بار در نگارخانه بهنام دهش پور برگزار می‌شود. این نمایشگاه شامل ۲۵ اثر نقاشی و حجم روی تخم شترمرغ است. آثار ف-اخلاقی، پونه اوشیدری، سارا ابری، درسا اسدی، احمد آریا منش، فریماه تابعی، سیامک خازنی، مهشید رحیم تبریزی، مجتبی رمزی، علی رضوی، امیر حسین ردائی، علیرضا سعادتمند، آتیلا سابو، نفیسه شهدادی، هیرو شیخ الاسلامی، رنه صاحب، ناصر عزیزی، محمد هادی فدوی، اسدالله فقیهی، کمال الدین قطب، اسدالله کیانی، بهداد لاهوتی، احمد محمدپور وگیزلا وارگا سینایی در این نمایشگاه ارائه خواهد شد.

این نگارخانه در خیابان شهید لواسانی(فرمانیه)، خیابان شهید جباریان(قروردین)، کوچه مسجدی، کوچه مرمری، پلاک ۱۳ واقع است.

گالری فردا: گالری فردا در نمایشگاهی که جمعه ۲۲ اردیبهشت ماه افتتاح می شود آثاری از ۳۷ هنرمند جوان را روی دیوار می برد که در آنها هر یک از این هنرمندان، دست خود را با برداشت‌شان از این عضو بدن کشیده و به نمایش درمی آورند. این آثار که با نظارت و کیوریتوری بامداد رضوانبان خلق شده‌اند ارائه آنها در ادامه نمایشگاهی است که این هنرمندان سال قبل و تحت عنوان سلف پرتره برگزار کرده بودند.

گالری ایوان: این گالری در جدیدترین نمایشگاه خود میزبان آثار نقاشیِ یکی از مشهورترین جراحان قلب جهان است. این نمایشگاه که «سایه خاموشی» نام دارد روز جمعه ۲۲ اردیبهشت‌ماه با نمایش بیش از ۲۰ تابلوی نقاشی که با تکنیک اکریلیک و ترکیب مواد خلق شده‌اند افتتاح می‌شود. تابلوهای این نمایشگاه را بهنام کامرانی از میان آثار پرتعداد پرفسور هرمز مه‌منش انتخاب کرده است.

هرمز مه‌منش نقاش خودآموخته‌ای است که در کنار فعالیت علمی سنگین خود به نقاشی می‌پردازد تا احساسات و حرف‌های ناگفته خود را بیان کند. برای مه‌منش نقاشی شکلی از فعالیت هستی‌شناسانه است و به همین علت آثار او سرشار از خاطرات، پرسش‌ها، دل‌مشغولی‌ها و خواب‌هایش هستند.

گالری ایوان همانند نمایشگاه‌های گذشته، درصد متعلق به خود از محل فروش این آثار را به یکی از خیریه‌های معتبر اهدا خواهد کرد. نمایشگاه «سایه خاموشی» ۲۲ اردیبهشت ماه تا ۵ خردادماه ۱۳۹۶ در گالری ایوان به آدرس الهیه، خیابان مهدیه، خیابان جبهه، کوچه لسانی، بن‌بست حمید، شماره ۱ برقرار است و علاقه‌مندان می‌توانند هر روز به جز شنبه‌ها از ساعت ۱۶ تا ۲۰ از این آثار دیدن کنند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۶۳۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با عشق به ایران در ارمنستان

موزه نسخه‌های خطی و دست‌نویس‌های باستانی ارمنستان، شاهکارهای نقاش و مینیاتوریست ایرانی ـ ارمنی «آندره سِوروگیان» از شاهنامه فردوسی را برای ۶ ماه به نمایش گذاشت. این موزه پیش از این، با رونماییِ گلچینی از آثار قاجار به مدت سه سال، به پیوندهای فرهنگی با ایران رنگ داده و همکاری‌هایی را با ایران برای مرمت نسخه‌های خطی آغاز کرده است.

به گزارش ایسنا، موزه ماتناداران (مسروپ ماشتوتس) در شهر ایروان ارمنستان، که به دلیل داشتن گنجینه‌ای از نسخه‌ها و کتاب‌های مقدس دعا، پس از کلیسای «اچمیادزین»، مکانی مقدس برای مردم این کشور به شمار می‌آید، محل برگزاری رویدادهای بسیاری به‌ویژه در پیوند با ایران بوده است. این موزه که حدود ۲۰ هزار نسخه و دست‌نویس باستانی در اختیار دارد و حدود ۴۵۰ اثر از میان آنها، نسخه‌های ایرانی است، به مدت سه سال گلچینی از آثار قاجاری را به نمایش گذاشته شده بود و در ادامه، نمایشگاهی از عکس‌های آرشیوی و کلکسیونی این موزه برپا شد که عکس‌هایی از ایران قدیم و دربار قاجار در بین آنها دیده می‌شد. از ۱۲ اردیبهشت ماه (اول ماه می) نیز مجموعه‌ آثار نقاش ایرانی ـ ارمنی در همین موزه به نمایش گذاشته شده است، آثاری که از مجموعه‌های مختلفی در جهان گردآوری شده و بخشی از آنها حاصل ۹ سال شیفتگی «آندره سِوروگیان» به شاهنامه فردوسی است.

ایوت تجریان ـ رئیس موزه ماتناداران (مسروپ ماشتوتس) ـ که دکترای تاریخ هنر دارد و به عنوان یک ایرانی ـ ارمنی از برگزاری نمایشگاه «آندره سِوروگیان» با هیجان سخن می‌گوید، در گفت‌وگویی که با ایسنا داشت، درباره اهمیت برپایی این رویداد در ارمنستان، که رنگ و حسی ایرانی دارد، توضیح داد: این نمایشگاه از اول ماه می (۱۲ اردیبهشت ماه) به یاد نقاش ایرانی ـ ارمنی «آندره سِوروگیان» برپا می‌شود. هرچند قبلا، تعداد بسیار اندکی از آثار سوروگیان در این موزه به نمایش گذاشته شده، ولی در نمایشگاه پیش‌رو مجموعه بیشتری از آثار او به نمایش درآمده است. آثار این نمایشگاه از مناطق مختلفی گردآوری شده است. پسر آندره سِوروگیان (دکتر امانوئل) که در قید حیات است و در آلمان زندگی می‌کند و حدود ۹۴ سال دارد، سال‌ها قبل کلکسیون بزرگی به این موزه اهدا کرد. این مجموعه شامل نقاشی‌هایی از آندره سوروگیان و آثاری از پدر بزرگشان، «آنتوان سوروگین» (از نخستین پیشگامان عکاسی در ایران که به عکاس قاجار معروف بوده) است. از کلسیای اچمیادزین (ارمنستان) نیز ۶ اثر در اختیار این نمایشگاه قرار داده شده است.

آندره سوروگیان زاده ۱۲ اردیبهشت ۱۲۷۵ خورشیدی در ایران، از نقاشان برجسته مینیاتور و از بنیانگذاران شیوه مردمی در نقاشی ایرانی
او ۹ سال در انزوا به سر برد و غرق در شاهنامه شد و ۴۱۶ اثر از این اثر فردوسی پدید آورد

او این توضیح را اضافه کرد: آثاری که از آندره سِوروگیان در موزه ماتناداران نگهداری می‌شود با آثار موجود در اچمیادزین تفاوت دارد؛ آثار آنجا از اسطوره‌های تاریخی ارمنی است، اما آثاری که ما در این موزه نگهداری می‌کنیم بیشتر از شاهنامه فردوسی، خیام و باباطاهر است. همچنین از موزه‌های مختلف آثاری که الهام‌بخش نقاشی‌های آندره سِوروگیان بودند در اختیار ما قرار داده شده است.

رئیس موزه ماتناداران گفت: این نمایشگاه قرار است تا ۶ ماه ادامه داشته باشد. پیش زمینه آن نیز همایشی بود که برای یکصد و سی‌امین سال یادبود سِوروگیان در نخستین روزهای فروردین (۲۱ و ۲۲ مارچ) برگزار شد، که مهمانی هم از بخش میراث مکتوب ایران داشتیم و یک گروه موسیقی از ایران نیز دعوت شده بود.

تجریان درباره شیوه کار آندره سِوروگیان که آن را ارزشمند و خاص کرده است، گفت: او ۹ سال خود را در خانه به انزوا برد و با خود عهد کرد که به مناسبت هزارمین سالگرد تولد فردوسی، (۱۹۳۴ میلادی) ۴۱۶ تابلوی بزرگ از روی شاهنامه به تصویر درآورد. یک نمونه از آن نقاشی‌ها را در موزه ماتناداران به نمایش گذاشته‌ایم. سِوروگیان به این منظور حتی یک دوره آموزش خوش‌نویسی گذرانده بود. دوستانش که صادق هدایت و بزرگ علوی بودند به او لقب «درویش» داده بودند. سوروگیان یکسری اثر هم از آثار خیام، حافظ و باباطاهر دارد.

امانئول فرزند آندره سوروگیان، آثاری از این نقاش برجسته را به موزه ماتناداران در ارمنستان اهدا کرده است.
در این بخش همچنین جلدهای لاکی دیده می‌شود که شیوه مرمت آن با مشارکت حمید ملکیان، به نمایش گذاشته شده است

رئیس موزه ماتناداران درباره دیگر رویدادهای این موزه که در پیوند با ایران بوده است، توضیح داد: سال گذشته از ماه نوامبر نمایشگاه بزرگی داشتیم که گلچینی بود از عکس‌های آرشیو و کلکسیون‌های مختلف که در این موزه نگهداری می‌شود. در این موزه هرگز نمایشگاه عکس نداشتیم. ما از عکاسان نسل اول ارامنه که در دربارهای مختلف کار کردند، کارهای زیادی در موزه داشتیم که هرگز به نمایش نگذاشته بودیم. در بین آنها عکس‌های زیادی از ایران وجود دارد، که مجموعه به نمایش گذاشته‌شده گلچینی است از آنچه در این موزه نگهداری می‌شود. این موزه چون به انستیتو نسخ خطی شهره است تا پیش از این، کسی به عکس‌های آن توجهی نکرده بود، درحالی که نگاتیوهای شیشه‌ای و عکس‌های زیادی داریم و اتفاقا من سه سال روی این مجموعه کار کرده بودم و این گلچین نتیجه آن کار تحقیقی است. آنها عکاسان ارامنی و روسی هستند که از اواخر قرن نوزدهم میلادی به ایران و دیگر نقاط دنیا سفر کرده بودند. این نمایشگاه قرار بود به مدت ۶ ماه برگزار شود، ولی چون خیلی استقبال شد، ادامه پیدا کرد.

عکسی از «آنتوان سوروگین» از «سیزده به در» در ایران که در نمایشگاه موقتی عکاسان ارامنه در موزه ماتناداران به نمایش گذاشته شد
او به عنوان عکاس دربار قاجار نیز معروف بود، هرچند عکس‌هایش به دربار محدود نشد و واضح‌ترین تصویر از مردم ایران در آن دوره را به قاب درآورد

تجریان ادامه داد: پیش از آن هم، نمایشگاهی از آثار قاجاری در موزه ماتناداران برگزار شده بود، که چندین بار تمدید شد. این نمایشگاه به مدت سه سال برقرار بود. روال کار موزه این است که نسخه‌های اصلی را نمی‌توانیم به مدت طولانی به نمایش بگذاریم، برای همین در طول برگزاری این نمایشگاه بعضی از نسخه‌ها را چندین بار جابه‌جا کردیم. ما در این موزه بیش از ۴۵۰ نسخه ایرانی داریم که بخشی از آن به دوره قاجار مربوط می‌شود. گلچینی از این آثار در آن نمایشگاه و به مدت سه سال به نمایش گذاشته شد.

 او درباره دلیل استقبال از نمایشگاه آثار قاجاری در ارمنستان، اظهار کرد: استقبال از آن نمایشگاه شاید متأثر از آشنایی مردم ارمنستان با آن مقطع تاریخی باشد؛ دوره‌ای که ارمنستان بخشی از سرزمین ایران بود و نقاشان  ارامنه از آن دوره بسیار تاثیر گرفته بودند. غیر از این، ایران برای ارامنه، سرزمینی افسانه‌ای و اسطوره‌ای و الهام‌بخشی بود.

البته نقش تجریان به عنوان رئیس ایرانی ـ ارمنی موزه در برگزاری چنین رویدادی بی‌تأثیر نبوده است و خودش هم درباره تأثیر آن گفت: مدیر بخش انستیتو همیشه می‌گوید ۹۰ درصد برنامه‌های موزه ماتناداران ایرانی شده است، مثلا ما میز نوروز را در ۲۱ مارچ چیده بودیم و همایش «آندره سوروگیان» را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کردیم که همزمان با نوروز شده بود.

او ادامه داد: ما به عنوان دو کشور همسایه باید همدیگر را بشناسیم. متاسفانه زمانی که ارمنستان جزو شوروی بود، روابط دو کشور خیلی کم شده بوده و دو کشور از یکدیگر دور شدند. اکنون لازم است افزون بر روابط سیاسی، روابط فرهنگی دو کشور را تقویت کنیم. کارهای بزرگ از دل روابط فرهنگی بیرون می‌آید. مدیر جدید این مجموعه قبلا معاون وزیر فرهنگ ارمنستان بود، همان ابتدای کار که برنامه خواستند، توصیه کردم یک سفر به ایران برویم و ما در قالب هیأتی به تهران و قم سفری داشتیم که خیلی مفید بود. به قم رفتیم و کتابخانه آقای مرعشی را دیدیم و توافق‌هایی را با این کتابخانه داشتیم. از بخش میراث مکتوب و کتابخانه ملی و مرکز اسناد و بنیاد ایرانشناسی هم دیدن کردیم. این سفر سه روزه بود.

موزه نسخه های خطی ارمنستان (ماتناداران) که یکی از غنی‌ترین نسخه‌های خطی و دست‌نویس‌های باستانی جهان را در اختیار دارد

رئیس موزه ماتناداران اضافه کرد: ما همیشه با سفارت ایران در ارتباط هستیم و کارهای فرهنگی و همایش‌های زیادی را ترتیب می‌دهیم و نمایش نقاشی از شاهنامه، اثر آندره سوروگیان در راستای همین ارتباط دوستانه با سفارت ایران بوده است. همچنین طبق توافق با سفیر قبلی ایران، قرار بر این شد که مرمتگر ایرانی به ارمنستان بفرستند تا مرمتگران قدیمی که روی جلدهای لاکی تسلط نداشتند، آموزش دهد. تا به حال آقای حمید ملکیان دو بار از ایران به ارمنستان و این موزه آمده و در یک بازه ۱۰ و ۱۵ روزه، در این زمینه آموزش دادند.

او گفت: دانش مرمت ایران و ارمنستان خیلی متفاوت است. هدف ما از سفر به ایران نیز آشنایی و مکاشفه در این مورد بود و قرار است تا پایان تابستان، همکاران ما در بخش مرمت به ایران بروند تا این آموزش‌ها کامل شود.

تجریان درباره برگزاری نمایشگاه‌ها و همکاری‌های مشترک با ایران و همچنین تبادل آثار، با توجه به مجموعه آثاری که این موزه در اختیار دارد، اظهار کرد: برای برگزاری نمایشگاه و تبادل آثار نیز هنوز اتفاقی نیفتاده است، ولی باید این اتفاق رخ دهد. درحال حاضر ما بیشتر قصد داشتیم ارتباط علمی با ایران برقرار کنیم.

مینیاتوری از فردوسی که آندره سوروگیان به تصویر درآورده است

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • برپایی نمایشگاه تذهیب «نقش و نگار» در برج آزادی
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان
  • مسابقه عکاسی با موضوع آب در ایران برگزار می‌شود
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • با عشق به ایران در ارمنستان
  • اینجا طبیعت از بوم بیرون می‌زند!